Ons Tweede Thuis

Samen fit

Zuur­kool­scho­tel met kip

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Eieren, Kaas, Kipgehakt, melk, Zuurkool > Zuur­kool­scho­tel met kip
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten 35 oventijd
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 175 g geraspte 30+ kaas
  • 3 uien
  • 500 g zuurkool naturel
  • blikje mandarijen op eigensap (300 gr)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 gram vastkokenede aarappelen, bv Nicola of Bildtstar
  • 300 g kip-kalkoengehakt
  • 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

Materialen

  • oven
  • ovenschaal 20x30 cm
  • vergiet
  • snijplank
  • snijmes

Tips

  • Je kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat geheel afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie ca. 30 min. in de oven op 150 ºC.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Meng de melk met de eieren en de kaas.

  4. Pel en snipper de uien.

  5. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min.

  6. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul.

  7. Laat de zuurkool uitlekken in het vergiet.

  8. Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.

  9. Vet de ovenschaal in.

  10. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal.

  11. Verdeel de helft van het melk-ei-kaasmengsel erover.

  12. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes.

  13. Schenk de rest van het melkmengsel erover.

  14. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

[printfriendly]