beweegcoaches@onstweedethuis.nl

Samen fit

Beweegcoaches

De beweegcoaches zijn er voor jou!

De beweegcoaches ondersteunen de locaties van OTT en de bewoners op het gebied van sport/beweging, vitaliteit en gezondheid. Wij fungeren bijvoorbeeld  als schakel tussen de locatie en een mogelijke sportvereniging. Tevens kunnen wij het aanbod van sport vergroten. Uiteraard is er ook ruimte voor werknemers om bij ons te komen sporten!

Wij zijn Dennis van Eck en Ruben Maars, de beweegcoaches binnen de werkgroep van Samenfit. Onze taak binnen deze groep is voornamelijk het verbeteren en ondersteunen van verschillende locaties van OTT op het gebied van bewegen, sport, vitaliteit en gezondheid.

Beiden hebben wij ervaring, zowel in de VG-sector, als in de sportbranche. Uiteraard beschikken we beiden over de benodigde diploma’s. Onze ervaring met de doelgroep van OTT en ervaring binnen de sportbranche zorgen er voor, dat wij op een leuke en veilige manier sport en beweging op maat kunnen bieden.

Sport is voor iedereen zeer belangrijk, ter bevordering van een goede gezondheid/vitaliteit en tevens voor ieders fysieke en mentale ontwikkeling. Daarnaast is ook het toepassen van progressiemetingen en het behalen van specifieke doelen goed voor de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. De nadruk zal met name liggen op functionele training en recreatieve sporten. Het voordeel van functionele training is, dat de trainingen/oefeningen zo laag- of hoogdrempelig gegeven kunnen worden, als nodig is. Door toepassing van onze trainingsvisie worden er met elke oefening en training meerdere spiergroepen aangesproken en zal het gewenste effect eerder bereikt worden. In het dagelijks leven zal men hier veel profijt van ondervinden. Wij werken persoonsgericht en zullen daardoor trainingen en beweegplannen op maat kunnen aanbieden en vanzelfsprekend zal dit naar behoefte van de cliënt zijn. Tevens hebben wij de beschikking over verschillende sportfaciliteiten zoals gymzalen, fitnessruimtes en grasvelden. Er kan natuurlijk ook in de buitenlucht gesport worden.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via: beweegcoaches@onstweedethuis.nl

 

Ik ben Ellen Bickel. Ik werk momenteel als vaktherapeut op Westwijk, voor het adviespunt en Samenfit binnen OTT. Bewegen is mijn vak in de breedste zin van het woord. Ik ben van oorsprong bewegingswetenschapper, europees master in aangepaste bewegingsactiviteiten, psychomotorisch kindertherapeut en sensomotorisch integratietherapeut. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier met cliënten mogen werken op De RingVaart, Hoofdweg, Floriande en Westwijk 

Iedereen die leeft, beweegt. Zo simpel is het en niet anders. Bewegen maakt dat je “om-te”-relaties aan kan gaan. Je kunt door te bewegen iets doen OM ergens betekenis aan TE geven of OM ervaringen op TE doen. Je hebt “om-te” relaties nodig om te voelen dat je er mag zijn, om je prettig te voelen en te ontdekken wat je allemaal misschien nog meer of anders kan.  

Wanneer dit bewegen niet vanzelfsprekend is, en je graag een andere manier wilt vinden om toch te kunnen doen wat je nodig hebt of wenst, kun je hulp inschakelen. Ik denk graag met je mee in oplossingen en creativiteit vanuit de omgeving waarin je leeft en/of werkt. Wanneer we samen het antwoord niet vinden, dan zoek ik graag met je mee naar degene die je verder kan helpen. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via: e.bickel@onstweedethuis.nl