4 Personen
Gemiddeld
25 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 20 gram bladselderij
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 gram zuurkool
- 1/2 kippenbouillonblokje met minder zout
- 200 ml water
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 350 gram kipfiletblokjes
- 400 gram linzen in pot
Materialen
- ruime kookpan
- snijplank
- snijmes
- wok
- kom
- satestokjes
- keukenkwastje
- maatbeker
- vergiet
Tips
- In plaats van kipspiesjes maken, kun je de kipfiletblokjes ook marineren met de olie/paprikapoeder en dan bakken in een koekanpan.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en selderij fijn.
Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur.
Voeg de zuurkool, 200 ml water en het halve bouillonblokje toe en stoof 10 min. op laag vuur.
Meng de rest van de olie met de paprikapoeder.
Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers en bestrijk met de paprikaolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de kipspiesjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de linzen uitlekken.
Giet de aardappelen af, maar vang 50 ml van het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Schep het kookvocht en zuurkoolmengsel erdoor.
Schep de selderij en linzen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de borden en serveer met de kipspiesjes.