4 Personen
Gemiddeld
25 minuten bereiden, 15 minuten oventijd
SamenFit
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 200 gram verse peultjes
- 1 citroen
- 400 gram verse zalmfilets
- 2 tomaten
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 800 gram verse spinazie
Materialen
- kookpan
- snijmes
- snijplank
- citruspers
- ovenschaal (15 x 20 cm)
- koekenpan of wok
Tips
- Bestrooi de krieltjes met 3 eetlepels fijngesneden peteselie.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met een beetje zout in 15 minuten gaar.
Kook de laatste 5 minuten de peultjes mee.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 eetlepels citroensap, bestrooi met peper en eventueel met zout. Bak de zalm in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten rosé.
Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 minuten.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de krieltjes met de peultjes af.
Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.