Recept voor
20-25 stuks Personen
20-25 stuks Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 min bereiding, 15 minuten koelkasttijd
20 min bereiding, 15 minuten koelkasttijd
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 150 gram wortel
- 20 gram havermout (evt. glutenvrij)
- 60 gram dadels
- 50 gram gemengde, ongezouten noten (bijv. amandelen en cashewnoten)
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel speculaaskruiden of cacaopoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- snuf gember
- 2 eetlepels kokosrasp, cacaopoeder of cacao nibs
Materialen
- keukenmachine, staafmixer of blender
- bord
- snijmes
- snijplank
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Boen de wortelen schoon en snijd het kontje eraf.
Doe ze dan in de keukenmachine en hak fijn. Voeg de ontpitte dadels toe en de noten en laat dit weer even fijnmalen.
Voeg dan de havermout, vanille extract, speculaaskruiden, kaneel en gember meng dit erdoorheen.
Schep de kokosrasp op een bord.
Maak kleine balletjes van het deeg en rol deze door de kokosrasp
Bewaar luchtdicht in de koelkast of vries de balletjes in.