Ons Tweede Thuis

Samen fit

Witvis met tomaat uit de oven en Italiaanse rijst

Home > Voeding > Recepten > Basilicum, pijnboom pitten, Tomaat, Uien, witvis, Zilvervliesrijst > Witvis met tomaat uit de oven en Italiaanse rijst
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
35 minuten bereiding minuten oventijd
Ingezonden door

Ingrediënten

  • 400 gram witvis (kookvis of kabeljauw) kan ook diepvries zijn
  • 3 eetlepels vloeibare bak margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 8 tomaten
  • 2 uien
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Materialen

  • oven
  • hapjespan of wok
  • knoflookpers
  • snijplank
  • snijmes
  • kookpan
  • ovenschaal

Tips

  • Ook heelijk met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Bereiding zonder oven; bak de vis bij de uien samen met de tomaat in de hapjespan mee.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Warm de oven voor op 180 graden.

  2. Laat wanneer nodig de vis ontdooien en dep hem goed af.

  3. Bestrooi de vis pet versgemalen peper.

  4. Vet de ovenschaal in met vloeibare bakmargarine.

  5. Leg de vis in de ovenschaal.

  6. Pel en snipper de uien.

  7. Was de tomaten en snijd ze in stukken.

  8. Verhit de overig vloeibare bakmargarine en bak daar de uien de ui in 3 minuten glazig.

  9. Voeg de tomaten bij de ui en bak dit samen nog 5 minuten.

  10. Pers de knoflook met een pers en voeg deze aan het uien tomaat mengsel toe.

  11. Voeg ook een verkruimeld vis bouillonblokje toe.

  12. Voeg 2 eetlepels water of witte wijn toe en breng op smaak met versgemalen peper.

  13. Verdeel de saus over de vis en laat 15 minuten garen in de oven.

  14. Kook onder tussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  15. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de koekenpan.

  16. Schep olijfolie, basilicum en pijnboompitten door de rijst

  17. Serveer de rijst met de witvis.

[printfriendly]