4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram verse wilde spinazie (of 350 gram diepvries bladspinazie)
- 2 uien
- 4 cm verse gember
- 2 eetlepels Garam massala kruiden
- 1 schaal tomaten (500 gram)
- 400 gram kikkererwten in blik
- 300 gram scholfilet
Materialen
- wok
- snijplank
- snijmes
- hapjespan
Tips
- Houd je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.
- Serveer met zilvervliesrijst, bulgur of couscous.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.
Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.