Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
Samen Fit
Samen Fit
Ingrediënten
- 1000 gram aardappelen
- 500 gram broccoli
- 2 gele paprika's
- 4 stukken visfilet bijv. pangasius, tilapia, kabeljauw
- 4 theelepels viskruiden zonder zout
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram diepvries doperwtjes
- peper, nootmuskaat
- 200 ml halfvolle melk
Materialen
- hapjespan of braadpan
- kookpan
- snijplank
- grootkeukenmes
- snijmes
Tips
- Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft dan ongeveer vijf dagen goed.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de groente schoon.
Snijd de broccolistelen in stukjes en verdeel de roosjes in gelijke grootte.
Snijd de paprika in reepjes.
Wrijf de vis in met de viskruiden.
Verwarm de margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
Voeg de broccoli, de paprika en de doperwtjes toe met wat peper en een scheutje water. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de vis met groente.