Ons Tweede Thuis

Samen fit

Varkensoester met champignons, rode bietjes en aardappelen

Home > Voeding > Recepten > Varkensoester met champignons, rode bietjes en aardappelen
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediƫnten

  • 1 kg gare rode bietjes
  • 1 kg aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 kruidnagels
  • azijn
  • 300 gram champignons
  • 1 prei
  • 4 varkensoesters
  • 3 eetlepels vloeibare margarine

Materialen

  • schaaf of rasp
  • 2 kookpannen
  • schilmes
  • snijplank
  • vleespan
  • houten lepel
  • bord
  • aluminiumfolie

Tips

  • Heb je prei over? Bewaar het in de koelkast. De groente blijft ongeveer 3 weken in de koelkast goed.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediĆ«nten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Haal het vel van de bietjes en schaaf ze in plakjes of rasp ze grof.

  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar met een beetje zout.

  3. Verwarm de bietjes in een beetje water met een laurierblad, de kruidnagels en wat azijn.

  4. Maak de champignons schoon in snijd ze in plakken.

  5. Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.

  6. Bestrooi het vlees met peper Bak het vlees in ongeveer 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.

  7. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.

  8. Bak de champignons en de prei in de overgebleven margarine snel bruin.

  9. Schep de champignons en de prei op het vlees.

  10. Giet 100 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.

[printfriendly]