Ons Tweede Thuis

Samen fit

Tomatensoep met ravioli en amandelen

Home > Voeding > Recepten > Amandelen, Basilicum, knoflook, Paprika, Prei, ravioli zonder vlees, Tomaten > Tomatensoep met ravioli en amandelen
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 2 bliken tomatenblokjes zonder zout of 600 g tomaten
  • 2 eetl olie
  • 2 dunne preitjes
  • 200 gram volkoren ravioli (zonder vlees, koelvak)
  • 100 gram amandelen
  • basilicum
  • klein volkoren stokbrood

Materialen

  • snijplank
  • groot keukenmes
  • snijmes
  • staafmixer of keukenmachine
  • grote soeppan

Tips

  • Prei blijft ongeveer drie weken goed in de koelkast.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.

  2. Maak de paprika en eventueel de tomaten schoon en snijd alles in blokjes.

  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.

  4. Voeg de paprika, de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.

  5. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.

  6. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer

  7. Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

  8. Hak de amandelen grof.

  9. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.

  10. Roer de amandelen door de soep.

  11. Maak de soep op smaak met peper en basilicum en geef er stokbrood bij.

[printfriendly]