4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 blikken tomatenblokjes zonder zout
- oregan
- 300 gram volkoren farfalle of penne
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 stukjes tilapiafilet
Materialen
- snijmesje
- snijplank
- hapjespan
- houten lepel
- kookpan
- koekenpan
Tips
- Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Dop de sperziebonen en breek de sperziebonen tweemaal.
Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Verwarm de olie in de hapjespan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit zachtjes.
Voeg de tomatenblokjes toe met de peper en wat oregano. Laat de saus zacht pruttelen.
Kook de farfalle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook de laatste 5 minuten de sperziebonen mee met de pasta.
Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte in tweeën.
Snijd de stukken vis in tweeën en bestrooi ze met wat peper. Wikkel ieder stukje vis in een half plakje ontbijtspek.
Bak de vis zonder boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag in 6-8 minuten gaar en bruin.
Giet de farfalle en de sperziebonen af.
Leg de stukken vis op de pasta en sperziebonen.
Giet 8 eetlepels water in de koekenpan en los het aanbaksel op.
Roer dit door de tomatensaus en geef de saus erbij.