Ons Tweede Thuis

Samen fit

Thaise mie met paddenstoelen en tofu

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren mie
  • 300 gram tofu
  • 2 uien
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 200 gram oesterzwammen
  • 500 gram paksoi
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 2 eetlepel ketjap met minder zout

Materialen

  • wok of hapjespan
  • snijmes
  • snijplank
  • kookpan

Tips

  • Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de tofu in blokjes.

  3. Maak de ui, de paddenstoelen en de paksoi schoon.

  4. Snijd de ui in snippers.

  5. Snijd de paddenstoelen in plakjes en repen.

  6. Snijd de paksoi in repen.

  7. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig.

  8. Bak de currypasta en de tofu kort mee.

  9. Roerbak de paddenstoelen en de paksoi mee.

  10. Schep de goed uitgelekte mie er door en warm het geheel goed door.

  11. Maak op smaak met wat ketjap.

[printfriendly]