Ons Tweede Thuis

Samen fit

Stamppot rauwe andijvie met ansjovis

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Andijvie, Ansjovisfilet > Stamppot rauwe andijvie met ansjovis
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1200 gram kruimige aardappelen
  • 800 gram andijvie
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels olie
  • ongeveer 300 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat, peper

Materialen

  • schilmesje
  • snijplank
  • vergiet
  • kommetje
  • lepel
  • pureestamper of pureeknijper
  • houten lepel

Tips

  • Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
  • Wil je wat extra eiwitten? Meng 4 hardgekookte eieren in stukjes door de stamppot.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout in weinig water gaar.

  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle reepjes.

  3. Wrijf in een kommetje de ansjovisfilets en de olie tot puree met een lepel.

  4. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

  5. Verwarm de melk in de magnetron of een pannetje.

  6. Schep de andijvie erdoor en warm dit goed door.

  7. Meng de ansjovispasta door de stamppot.

[printfriendly]