Ons Tweede Thuis

Samen fit

Spitskool met groene kruidenmie

Home > Voeding > Recepten > Eiermie, Koriander, Peterselie, Pompoenpitten, Spitskool > Spitskool met groene kruidenmie
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 spitskolen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje verse peterselie (30 gram)
  • 1 zakje verse koriander (15 gram)
  • 1 pak Chinese eiermie (250 gram)
  • 2 zakjes pompoenpitten (a 65 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • ketjap manis (met minder zout)

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • kookpan
  • koekenpan
  • wok

Tips

  • Dit is een vegetarisch gerecht, tijdens het wokken van de spitskool, kun je eventueel stukjes vis meebakken.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Maak de spitskool schoon en snijd in dunne reepjes.

  2. Pel de ui en knoflook en snijd in dunne reepjes.

  3. Was de peterselie en koriander en snijd de kruiden fijn.

  4. Kook de Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de pompoenpitten in ongeveer 1 minuut. Laat de pompoenpitten afkoelen op een bord.

  6. Verhit de olie in de wok en bak hierin de ui, knoflook en spitskool 5 minuten.

  7. Voeg aan de groenten, de mie toe en 3/4 van de peterselie en koriander. En ook 3/4 van de pompoenpitten.

  8. Voeg naar smaak de ketjap en peper toe en eventueel nog wat zout.

  9. Warm de mie goed door en schep op de borden. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pompoenpitten.

[printfriendly]