4 Personen
Gemiddeld
15 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 250 gram mienestjes
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 900 gram nasi-bamigroente
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 50 gram ongezouten pinda's
- eventueel 10 g (na smaak) nasi/bami- kruiden zonder
- 4 middelgrote eieren
Materialen
- Ruime kookpan
- snijplank
- snijmesje
- rasp
- wok of hapjespan
- keukenmachine
- koekenpan
Tips
- Aan de snelle bami kun je vegetarisch gehakt toevoegen, of tofureepjes of 300 g stukjes kipfilet.
- Wil je extra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
Snijd het steeltje van 1 rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min.
Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.
Hak ondertussen de pinda’s grof.
Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper.
Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.