Ons Tweede Thuis

Samen fit

Shepherd’s pie vegetarisch

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
35 minuten bereiden, 30 minuten oventijd
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 gram takjes rozemarijn
  • 1250 gram kruimige aardappelen
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • 75 gram margarine uit een kuipje
  • 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 50 gram paneermeel
  • 100 gram belegen 30+ kaas

Materialen

  • oven
  • snijplank
  • snijmes
  • kookpan
  • hapjespan
  • steelpan
  • pureestamper
  • ovenschaal (20*30cm)

Tips

  • Voor wat extra kleur kun je samen met de pastinaak 2 winterpenen (in kleine blokjes) toevoegen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

  3. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

  4. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

  5. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.

  6. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

  7. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en pastinaak toe en bak 2 min.

  8. Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

  9. Breng ondertussen de melk en ⅔ van de margarine aan de kook in een steelpan.

  10. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  11. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.

  12. Bestrooi met het paneermeel en de kaas en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Verdeel de rest van de boter er in blokjes over.

  13. Zet de ovenschaal in de oven en laat de Shepherd's pie in 30 minuten mooi bruin kleuren.

[printfriendly]