Ons Tweede Thuis

Samen fit

Shaks­hu­ka

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 3 puntpaprika's
  • 400 g tomatenblokjes in tomatensap
  • 4 middelgrote eieren
  • 8 sneetjes volkoren botehammen, geroosterd of 2 volkoren stokbroden

Materialen

  • hapjespan
  • snijplank
  • snijmes
  • eventueel: broodrooster

Tips

  • Shakshuka is wen Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de uien in ringen.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

  3. Was intussen de paprika's.

  4. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

  5. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.

  6. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

  7. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

  8. Serveer het brood bij de shakshuka om mee te dopen.

[printfriendly]