Ons Tweede Thuis

Samen fit

Schorseneren-ovenschotel

Home > Voeding > Recepten > Aardappelschijfjes, Schorseneren, Walnoten > Schorseneren-ovenschotel
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten bereiden en 30 minuten oventijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1200 gram schorseneren
  • azijn
  • 4 bosuitjes of een prei
  • 800-1000 gram aardappelschijfjes (koelvak)
  • 50 gram walnoten
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle dikke yoghurt
  • tijm
  • 4 eetlepels geraspte kaas 30+

Materialen

  • borsteltje
  • dunschiller
  • snijmes
  • snijplank
  • kookpan
  • ovenvaste schaal
  • kleine garde of vork

Tips

  • Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Boen het zand van de schorseneren.

  2. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen verkleuren.

  3. Kook de schorseneren in 15 minuten in water (zonder azijn).

  4. Warm de oven voor op 180 graden.

  5. Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd in ringen.

  6. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en de bosui over.

  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.

  8. Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.

  9. Strooi de geraspte kaas erover.

  10. Laat het gerecht in de hete oven in ongeveer 30 minuten heet worden.

[printfriendly]