Ons Tweede Thuis

Samen fit

Schorseneren met champignons

Home > Voeding > Recepten > Champignons, Citroen, Schorseneren > Schorseneren met champignons
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30-45 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • azijn
  • 1000 gram schorseneren
  • 1 citroen
  • 200 gram champignons
  • 1 klein uitje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Materialen

  • grote schaal
  • dunschiller
  • eventueel plastic- of keukenhandschoenen
  • snijplank
  • snijmes

Tips

  • Lekker met een hamlapje en aardappelen. Zie recept hamlapje, gebruik bij het bakken van de lapjes 3 in plaats van 4 eetlepels vloeibare margarine

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Zet een grote schaal met water met daarin een lepel azijn klaar.

  2. Schil de schorseneren, gebruik eventueel handschoenen aangezien de schorseneren een kleverig stof afgeven. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.

  3. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 15-20 minuten gaar.

  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

  5. Snijd het uitje klein.

  6. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.

  7. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.

[printfriendly]