Ons Tweede Thuis

Samen fit

Rundergehakt met appel, broccoli en aardappelen

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Broccoli, rundergehakt > Rundergehakt met appel, broccoli en aardappelen
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 10 gedroogde appeltjes (ongeveer 30 gram)
  • citroensap
  • 12 aardappelen
  • 2 volkoren beschuiten
  • 400 gram rundergehakt of lamsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 kg broccoli
  • 1 prei
  • 1 eetlepel mosterd

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • 2 kookpannen
  • mengkom
  • koekenpan

Tips

  • Prei: bewaar prei in de koelkast. De groente blijft in de koelkast ongeveer drie weken goed.
  • Bak een restje prei in ringen gesneden met een paar plakjes champignons of reepjes paprika en eet dit op brood.
  • In plaats van rundergehakt kun je ook een keer lamsgehakt proberen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en laat ze 20-30 minuten in 100 ml water met wat citroensap wellen.

  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.

  3. Maak de beschuiten fijn.

  4. Maak het gehakt aan met de uitgeperste teentjes knoflook, de fijngemaakte beschuit en wat peper.

  5. Vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.

  6. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin en gaar in 10 minuten.

  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.

  8. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.

  9. Maak het stukje prei schoon en snijd het klein.

  10. Giet het uitgelopen vet van de gehaktballetjes uit de pan.

  11. Voeg de prei, de appelstukjes met het weekwater en de mosterd toe aan de gehaktballetjes en warm dit nog even goed door.

  12. Geef er de broccoli en de aardappelen bij.

[printfriendly]