4 Personen
Makkelijk
20-25 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 grote (zoete) aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 groentebouillontablet
- 500 ml water
- 50 gram zuivelspread naturel light
- 5 gram verse basilicum
- peper en eventueel zout
Materialen
- snijmes
- snijplank
- knoflookpers
- wok of soeppan
- houtel lepel
- maatbeker
- staafmixer
Tips
- Bak wat spekjes en bestrooi de soep ermee. Of garneer met in reepjes gesneden gerookte zalm.
- Wil je 2 dagen genieten van deze soep? Bijvoorbeeld ook de volgende dag als lunch? Verdubbel dan de hoeveelheden en bewaar de pan soep 's nachts in de koelkast.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de courgette in plakken en vervolgens in kwarten.
Schil de (zoete) aardappelen en snijd deze in blokjes.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg de courgette toe en roerbak 1 minuut mee op middelmatig vuur.
Maak ondertussen de bouillon: breng 500 ml. water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan of wok en breng aan de kook.
Voeg de in blokjes gesneden (zoete) aardappelen toe en laat de soep afgedekt 10 minuten koken.
Haal de pan van het vuur. Voeg het grootste deel van de basilicum toe en pureer de soep met de staafmixer.
Roer het grootste deel van de zuivelspread door de soep totdat deze gesmolten is.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Vind je de soep nog te dik? Voeg dan wat extra water toe.
Verdeel de soep over 4 soepkommen en garneer met de overige zuivelspread en basilicum.