4 Personen
Makkelijk
30 minuten bereiding en 30 minuten wachttijd
SamenFit
Ingrediënten
- 200 g zilvervliesrijst, notenrijst of meergranenrijst
- ½ pak tuinbonen (diepvries, a 450 g)
- ½ pak tuinerwten (of jonge kapucijners (diepvries, a 450 g))
- 200 g peultjes (gehalveerd)
- 30 g verse peterselie
- 15 g verse munt
- 1 bakje tuinkers
- 1 citroen liefst bologisch
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 stengels bleekselderij
Materialen
- citruspers
- vergiet
- snijmes
- snijplank
- kookpan
Tips
- Lekker bij gegrild lamsvlees.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en in slaschaal laten afkoelen.
In pan met ruim kokend water bevroren tuinbonen en erwten in 3 min. beetgaar koken.
Na 1 min. peulen toevoegen en meekoken.
Peulvruchten in vergiet met koud water afspoelen, laten uitlekken.
Tuinbonen dubbel doppen: stugge, grijze velletje openscheuren. Felgroene binnenste boontje eruit wippen. (velletjes weggooien).
Blad van peterselie en munt fijn snijden.
Tuinkers van bedje losknippen.
Citroen schoonboenen, schil raspen.
Citroen uitpersen.
Citroensap en -rasp met olie door rijst scheppen.
Peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door rijst scheppen.
Op smaak brengen met peper en eventueel een snuf je zout.
Nog minstens 30 min. laten intrekken.
Lekker bij gegrild lamsvlees.