Ons Tweede Thuis

Samen fit

Rijstovenschotel met courgette, gehakt en prei

Home > Voeding > Recepten > Courgette, Prei, rundergehakt, Zilvervliesrijst > Rijstovenschotel met courgette, gehakt en prei
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
25 minuten bereiden, 15 minuten oventijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 350 gram zilvervliesrijst
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram prei
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels tijm
  • 60 gram geraspte belegen 30+ kaas

Materialen

  • kookpan
  • snijmes
  • snijplank
  • wok
  • houten lepel
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • braadpan

Tips

  • Geraspte kaas over? bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de zilvervliesrijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

  2. Warm de oven voor op 200 graden.

  3. Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.

  4. Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.

  5. Maak de groente op smaak met peper.

  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.

  7. Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met het gehakt mee tot het gaar is.

  8. Voeg de rijst als deze klaar is, toe aan het mengsel, samen met de tomatenpuree.

  9. Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van.

  10. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette erover.

  11. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.

  12. Strooi de geraspte kaas er over.

  13. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin kleuren.

[printfriendly]