Recept voor
Personen
Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 10 aardappelen
- 4 bosjes raapstelen
- 1 grote winterwortel
- 2 eetlepels hazelnoten
- 2 limoenen bij voorkeur biologisch
- 5 eetlepels olie
- 400 gram kalkoenfilet
- peper, paprikapoeder
Materialen
- rasp
- citroenrasp
- snijmes
- snijplank
- eventueel een vijzel
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen.
Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
Schrap de wortel en rasp hem grof.
Hak de hazelnoten grof.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Boen de limoenen goed schoon en rasp wat van de schil.
Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, 2 eetlepel water en 2 eetlepel olie.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
Roerbak de kalkoen in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Snijd de raapstelen wat kleiner en meng er de geraspte wortel en de dressing door.
Strooi er de hazelnoten over de salade.
Geef de kalkoen en de aardappelen erbij.