Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
samenFit
samenFit
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 800 gram raapstelen
- 2 kleine ui
- 2 teentje knoflook
- 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd)
- 4 eetlepels olie
- Balsamicoazijn
- 150 ml halfvolle of magere melk
- peper, nootmuskaat
Materialen
- Wok of braadpan
- steelpan
- snijplank
- snijmes
- puree stamper
Tips
- Bewaar raapstelen maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar ze niet in de buurt van appels, kiwi's en peren. Dan bederft het sneller.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
Verhit de olie en roerbak de ui en knoflook kort.
Voeg het vlees toe en roerbak het gaar en bruin in een paar minuten bruin.
Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij het wokgerecht.