4 Personen
Gemiddeld
30 minuten bereiden en 35-40 minuten oventijd
SamenFit
Ingrediënten
- 225 gram magere kwark
- 4 eetlepels olie
- 225 gram bloem (eventueel volkoren)
- handje paneermeel
- 300 gram rundergehakt
- 4 grote preien
- 4 eieren
- 1 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 125 ml Griekse yoghurt
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 1 bakje ongezouten cashewnoten (ongeveer 170 gram)
- paprikapoeder
- peper
Materialen
- beslagkom
- weegschaal
- zeef
- quichevorm
- snijmes
- snijplank
- vergiet
- deegroller
- hapjespan of wok
- houten lepel
- oven
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Roer in een grote kom de kwark los met 3 eetlepels olie.
Zeef de 225 gram bloem en een halve theelepel zout boven de kom en roer goed door.
Kneed hier met koele handen snel een soepel deeg van.
Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.
Vet de taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit.
Bestrooi de bodem met wat paneermeel en zet tot gebruik in de koelkast.
Warm de oven voor op 200 graden.
Hak het sjalotje en de knoflook fijn.
Verwarm in de koekenpan de rest van de olie en bak het sjalotje en de knoflook kort aan.
Voeg het gehakt toe en bak dit bruin.
Snijd de prei in ringen en was de prei goed in de vergiet.
Voeg de prei bij de gehakt en bak dit 5 minuten mee.
Breng het prei-gehakt mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en eventueel wat zout.
Roer als laatste de cashewnoten erdoor.
Vul de kwarkbodem met het gehaktmengsel.
Klop de eieren met de Griekse yoghurt, de geraspte kaas, peper en eventueel zout los.
Giet het ei mengsel over het gehakt.
Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten gaar en goudbruin.