Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
25
25
Ingezonden door
Samenfit
Samenfit
Ingrediënten
- 4 paprika's
- 2 uien
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie+ scheutje olijfolie voor de pistou
- 100 gram volkoren pasta( fusilli of schelpjes)
- 4 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- takje basilicum
Materialen
- wokpan
- snijmes
- snijplank
- staafmixer
Tips
- Pistou is een Provençaalse saus (Franse keuken) met knoflook, basilicum en olijfolie die veel lijkt op de Pesto alla genovese (Italiaanse keuken). Hij is daar ook van afgeleid, maar is veel lichter omdat er geen pijnboompitten in zitten, en in principe ook geen kaas.
- Het is lekker en leuk om op het eind nog een basilicum takje in de soep te steken.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de uien, paprika's, knoflook en de courgettes in stukjes.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe in de pan en bak alle groente, behalve de knoflook, 2 minuten door elkaar heen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe er dan 800ml water overheen en voeg de pasta toe. Laat 15 minuten koken.
Maak intussen de pistou. Dompel de tomaten even in de kokende soep en ontvel deze en snijd de tomaat in blokjes.
Mix de tomaat koud met de knoflook, de basilicum en een scheutje olijfolie.
Neem de soep van het vuur, roer de pistou erdoor en serveer onmiddellijk.
Eet smakelijk!