Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels garam massalakruidenmix
- 1 theelepel chilipoeder
- 250 gram gedroogde linzen
- 3 groentebouillonblokjes met minder zout
- 1 limoen
- paar eetlepels yoghurt
- 1 handje koriander
Tips
- Heb je nog restjes groente over? Deze kun je in de soep verwerken.
- Wil je liever een gladde soep? Pureer de soep voor opdienen met een staafmixer of keukenmachine.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de uien en snijd deze in dunne ringen.
Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen in 5–7 minuten zacht. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak ze 2 minuten mee.
Schrob ondertussen de limoen goed schoon en rasp de schil. Pers de limoen daarna uit.
Maak de bouillon door 3 bouillonblokjes in 1,5 liter kokend water te verkruimelen.
Voeg aan de ui de linzen, bouillon en limoenrasp toe; breng alles aan de kook. Laat de soep 30-35 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn (zie verpakking).
Voeg het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel yoghurtvariatie en de blaadjes koriander.