4 Personen
Makkelijk
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 bosje koriander
- 0,5 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 300 g gesneden boerenkool
- 500 ml bouillon van een 1/2 blokje met minder zout
- 400 ml kokosmelk light
- 1/4 limoen
- 2 el olijfolie
Materialen
- soeppan met dikke bodem
- staafmixer
- snijmes
- snijplank
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snipper de ui.
Hak de rode peper en de steeltjes van de koriander fijn.
Houd de blaadjes van de koriander apart.
Verwarm een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de fijngesneden rode peper en de koriandersteeltjes.
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
Snijd de courgette in blokjes.
Voeg de courgette, knoflook en gesneden boerenkool toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en kook de groenten ongeveer 10 minuten.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de helft van de kokosmelk toe, roer en proef of nog meer kokosmelk nodig is.
Voeg indien nodig meer kokosmelk toe en breng op smaak met limoensap, peper en eventueel een snufje zout.
Scheur de korianderblaadjes in grove stukjes.
Serveer de soep met de korianderblaadjes.