Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 500 gram gekookte rode bietjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 groentebouillonblokjes met minder zout
- 1 liter water
- peper
- 150 gram verse geitenkaas, naturel
- paar takjes verse bieslook
Materialen
- snijplank
- snijmes
- soeppan
- staafmixer
Tips
- Vervang de geitenkaas door een scheutje yoghurt en bestrooi de soep met geroosterd amandelschaafsel.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook ca. 5 min.
Voeg de bietjes, de tijm en de chilipoeder toe en bak ca. 2 min. op laag vuur.
Maak ondertussen de bouillon door de 2 bouillonblokjes op te lossen in 1 liter kokend water.
Schep de balsamicoazijn met de honing erdoor. Schenk de bouillon in de pan. Kook het ca. 5 min. op laag vuur.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.
Was de stengels bieslook en knip deze in kleine stukjes.
Schep de soep in de kommen en garneer met de geitenkaas en bieslook.