Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 700 g broccoli
- 350 g volkoren spaghetti
- 300 g kipfilet
- 2 el traditionele olijfolie
- 30 g geraspte 30 plus kaas
- 30 g verse basilicum
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- ½ teen knoflook
- 75 ml extra vergine olijfolie
- 40 g rucola
Materialen
- snijmes
- snijplank
- staafmixer
- Grillpan
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Haal de blaadjes basilicum van de takjes.
Doe de pijnboompitten, geraspte kaas knoflook, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper
Snijd de broccoli in roosjes
Kook de broccoli in water in 6-8 min. beetgaar
Kook de spaghetti in water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk ondertussen de kip met de olie en bestrooi met peper.
Verhit de grillpan.
Bak de kipfilet goed gaar
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.
Meng de spaghetti met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper
Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de kipfilet bij.
Verdeel rucola over de kipfilet.