Ons Tweede Thuis

Samen fit

Pasta met zongedroogde tomaat

Home > Voeding > Recepten > Ham, Postelein, Spaghetti, Zongedroogde tomaat > Pasta met zongedroogde tomaat
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 600 gram postelein
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten in olie (a 280 gram)
  • 100 gram Schwarzwalder Schninken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram gemalen pittige 30+ kaas

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • koekenpan
  • ruime kookpan
  • wok

Tips

  • Lekker met een groene salade.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Was de postelein en hak de stelen in grove stukken.

  3. Dep de zongedroogde tomaten droog en snijd ze in reepjes.

  4. Verhit de koekenpan en bak de ham in 2 porties in ongeveer 5 minuten knapperig.

  5. Schil en snipper de ui en de knoflook.

  6. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook op zacht vuur ongeveer 2 minuten.

  7. Voeg de postelein toe en bak 2 minuten mee.

  8. Giet de spaghetti af en schep de tomaatreepjes en postelein erdoor.

  9. Schep ook 3 eetlepels olie (uit het potje zongedroogde tomaten) door de pasta.

  10. Verwarm het gerecht door en door en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

  11. Verkruimel de ham boven de pasta.

  12. Serveer de spaghetti met de geraspte kaas.

[printfriendly]