Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediƫnten
- 300 gram volkoren pasta
- 10 verse tomaten
- 12 zongedroogde tomaten, inclusief 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- Gedroogde Italiaanse kruiden: 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels basilicum, 2 eetlepels oregano, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel tijm
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- olie
- 2 blikjes linzen (uitlekgewicht 130 gram)
- 300 gram doperwten (vers of diepvries)
- 4 eetlepels geraspte 30+ kaas
Materialen
- kookpan
- staafmixer of keukenmachine
- hapjespan
- schilmesje
- snijplank
- houten lepel
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediƫnten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en de olie (van de tomaten), knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
Verhit de olie in de pan en bak de paprika kort aan.
Voeg de saus toe en verhit deze mee.
Voeg de linzen en doperwten toe en verwarm deze mee met de saus.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en verdeel de pasta over de borden.
Garneer met verse basilicum en geraspte kaas.