Ons Tweede Thuis

Samen fit

Paksoistamppot

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Komijnenkaas, Paksoi > Paksoistamppot
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aadappelen
  • peper en eventueel zout
  • 150 ml karnemelk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 struik paksoi
  • 200 gram belegen komijnenkaas

Materialen

  • kookpan
  • stamper of pureeknijper
  • maatbeker
  • garde

Tips

  • Serveer de stamppot met een vegetarische burger of een stukje vis.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en was de geschilde aardappelen. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 minuten gaar.

  2. Giet de aardappelen af en zet de pan terug op een laag pitje. Stamp de aardappelen tot een grove puree.

  3. Voeg de karnemelk, de vloeibare margarine en mosterd toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.

  4. Snijd van de paksoi het onderste stuk (met de stronk) af. Haal de bladeren los was deze. Snijd de steel en het blad in reepjes.

  5. Voeg de gesneden paksoi toe aan de aardappelpuree.

  6. Snijd de komijnekaas in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.

  7. Meng de kaasblokjes door de stamppot en maak het geheel op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

  8. Serveer direct en eet smakelijk!

[printfriendly]