Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
25 minuten
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- stukje mierikswortel
- 2 theelepels oregano
- 1 eetlepel djinten (geelwortel)
- 1 liter bouillon van 2 groentebouillonblokjes met minder zout
- 3 winterpenen
- 2 zoete aardappelen
- 1/2 pompoen
- nootmuskaat, peper en eventueel zout
- wat groene kruiden ter garnering
Tips
- Bestrooi de soep met hamreepjes.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil en snipper de ui en de knoflook.
Was de bleekselderij en snijd deze in halve maantjes. Schil de mierikswortel en snijd deze fijn.
Schil de winterpeen en snijd in schijfjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de pompoen in blokjes.
Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook, prei, bleekselderij en mierikswortel.
Voeg de rest van de bouillon toe en maak er met de staafmixer een gladde soep van.
Voeg oregano en gemalen geelwortel toe en een paar soeplepels bouillon. roer door en doe de winterpeen, pompoen en zoete aardappel erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken.
Rasp er naar smaak nootmuskaat over en voeg desgewenst zout en peper toe. Bestrooi met groene kruiden.