Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 200 gram zilvervliesrijst
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels sambal oelek
- 300 gram gesneden witte kool
- 300 gram gesneden prei
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 eieren
- 200 gram peultjes
Materialen
- kookpan
- snijmes
- snijplank
- hapjespan
- houten lepel
- kleine kookpan
- vergiet
Tips
- Lekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.
- Breng je nasi extra op smaak door er 3 cm. verse, geschilde en fijngesneden gember toe te voegen tijdens het bakken van de knoflook en de sambal.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd de prei in dunne ringen.
Als de kool nog ongesneden is, snijd deze dan in dunne reepjes.
Verhit de olie in de hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 minuten.
Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten.
Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren.
Kook ondertussen de peultjes 2 minuten. Giet af in een vergiet. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Serveer de nasi met de eieren en de peultjes.