Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten bereidingstijd 15 minuten oventijd
15 minuten bereidingstijd 15 minuten oventijd
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 300 g crispy mais
- 800 g kidneybonen uit blik
- 4 bosuien
- 500 g cherrytomaten
- 300 g geraspte 30+ kaas
- 8 volkoren tortillawraps
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- peper en eventueel zout
Materialen
- zeef
- bakpapier
- ovenschaal (20 x 30 cm)
- oven
- snijplank
- snijmes
Tips
- Voor een fris accent kun je wat limoensap toevoegen. Heb je vulling over? gebruik dan meer wraps
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de mais uitlekken.
Schep de bonen in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de cherrytomaten doormidden.
Meng de mais, bonen, bosui en cherrytomaten. Breng op smaak met wat peper, paprikapoeder, komijn en eventueel wat zout.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan het bonen-tomatenmengsel.
Verdeel het mengsel over de wraps en vouw ze dicht.
Leg de wraps in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak ca. 15 min. in de oven.