4 Personen
Gemiddeld
25 minuten bereiden, 30 minuten oventijd
SamenFit
Ingrediënten
- 300 gram mager rundergehakt
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 1 witte kool
- 1 bleekselderij
- 800 gram tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree, 140 gram
- 250 gram volkoren lasagnebladen
- 1 eetlepel Provencaalse kruiden
- peper en zout naar smaak
- 80 gram Parmezaanse kaas
Materialen
- grote kookpan
- snijmes
- keukenrol
- koekenpan
- ovenschaal (20x30 cm)
Tips
- Dit gerecht kun je van tevoren maken. Een koude schaal lasagne warm je 45 minuten op in de oven op 175°C. De eerste 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Ontdoe de witte kool van de kern en haal de bladeren eraf.
Breng een pan met water aan de kook en leg de koolbladeren 5 minuten in het kokende water.
Laat de koolbladeren uitlekken op keukenrol.
Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg het gehakt toe samen met de kruiden.
Snijd de teentjes knoflook en de uien fijn en voeg bij het gehakt.
Was de bleekselderij, snijd de stengels in plakjes van ongeveer een halve centimeter en voeg toe aan het gehakt.
Bak het geheel ongeveer 5 minuten terwijl je het mengsel af en toe omschept.
Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Meng alles tot een saus.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Bedek de bodem van de schaal me teen laagje saus. Voeg nu de koolbladeren toe en leg daarover een laagje lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus op is maar zorg wel dat je met saus bovenop eindigt.
Bedek de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog wat kruiden.
Plaats de schaal 30 minuten in de oven.