Recept voor
24 personen Personen
24 personen Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten bereiden, 12-15 minuten oventijd
20 minuten bereiden, 12-15 minuten oventijd
Ingezonden door
Samen Fit
Samen Fit
Ingrediënten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 10 gram zoetstof in poedervorm of 125 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram koude margarine uit een kuipje
- ± 4 eetlepel melk
Materialen
- beslagkom
- bakplaat
- oven
Tips
- Van Dirk van de Geest, chef kok van Meer-Heem: Wanneer kauwen(even) niet goed lukt maak je van 300 gram kruidnootjes met 150 ml water in een blender een homogene emulsie, deze kruidnootpasta is met een lepeltje te eten!
- Probeer dit recept ook eens met zoetstof, in poedervorm, dat scheelt weer calorieën!
- De verantwoorde kruidnoodpasta is ook lekker op brood!
- De zelfgemaakte kruidnootjes en pasta kun je drie dagen in een afgeslote trommel/pot bewaren
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Meng het zelfrijzend bakmeel, het volkorenmeel en het bakpoeder in een kom.
Voeg de speculaaskruiden, de basterdsuiker of zoetstof in poedervorm toe.
Voeg de margarine toe. Kneed er snel met een koele hand een deeg van. Voeg eventueel wat melk toe.
Warm de oven voor op 160° C.
Vorm van het deeg kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een ingevette bakplaat.
Bak de kruidnoten in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en neem ze van de bakplaat.