4 Personen
Gemiddeld
30 mintuen
SamenFit
Ingrediënten
- 1000 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
- 800 gram sperziebonen
- 2-3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olie
- 300 gram kerstomaatjes
- 2 bosuitjes
- 300 gram gerookte zalm
Materialen
- vergiet
- snijmes
- snijplank
- grote kookpan
- kommetje
- kleine garde of vork
- houten lepel
Tips
- Gerookte zalm kan ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4 graden. Na opening is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Was de krielaardappeltjes in een vergiet. Snijd grote krieltjes een keer door.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Doe de krieltjes in een pan en giet er 2 cm. water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de krieltjes 2 minuten.
Voeg de sperziebonen toe en laat alles met de deksel op de pan weer aan de kook komen. Kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
Klop 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepel water, de Italiaanse kruiden en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen.
Snijd de zalm in stukjes
Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltjes en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet.
Schep er voorzichtig de stukjes zalm door.