Ons Tweede Thuis

Samen fit

Koolvis uit de oven met mosterdsaus

Home > Voeding > Recepten > Groentebouillon, Kookroom, Koolvis, Mosterd, Peterselie, Wortelen > Koolvis uit de oven met mosterdsaus
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Bereidingstijd
35 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 600 gram wortelen
  • 2 eetlepels margarine uit een kuipje
  • 150 ml groentebouillon van 1/4 tablet met minder zout
  • 150 ml kookroom light
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels peterselie
  • 600 gram koolvisfilet
  • peper en eventueel wat zout

Materialen

  • snijplank
  • dunschiller
  • snijmesje
  • hapjespan
  • kom
  • ovenschaal
  • keukenpapier

Tips

  • Serveer met zilvervliesrijst of volkoren couscous

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de wortelen met de dunschiller en snijd ze in plakjes.

  3. Smelt de margarine in een pan en stoof er de worteltjes in aan.

  4. Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en eventueel wat zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen.

  5. Roer de kookroom glad met de mosterd en 2 el peterselie.

  6. Dep de visfilets droog, kruid met peper en eventueel wat zout.

  7. Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. Schep ze in een ingevette ovenschaal.

  8. Dek af met de vis en lepel er de rest van de mosterdroom over.

  9. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met peterselie en serveer.

[printfriendly]