4 Personen
Makkelijk
25
Samenfit
Ingrediƫnten
- 500 gram diepvries kabeljauwfilets
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 aubergine
- 300 gram verse sperziebonen
- peper en zout naar smaak
Materialen
- snijmes
- snijplank
- wokpan
- keukenpapier
- pollepel
- 2 kookpannen
Tips
- In plaats van aubergine en sperziebonen, kun je stevige groenten gebruiken die je bijvoorbeeld nog in de groentenla van je koelkast hebt liggen.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediƫnten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen en laat ze 5 minuten koken in water. Snijd ondertussen de uien in parten en de knoflook fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in de wokpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Giet de sperziebonen af en voeg toe in de wokpan. Even goed doorroeren en het vuur laag zetten.
Was intussen de aubergine en snijd hem in blokjes. Roer de aubergine ook door de sperziebonen en laat deze op middelhoog vuur in 5 minuten gaar worden.
Dep ondertussen de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel met zout. Verhit de rest van de olie(2 el) en bak de filets in ca. 5 minuten gaar.
Serveer de vis, de rijst en groente apart.
Eet smakelijk!