Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
35 minuten
35 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 750 gram dunne preien
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 rode paprika's
- 1 blik kapucijners (840 gram)
- 150 ml water
- ongeveer 350 gram vegetarisch gehakt
- 6 eetlepels bladselderij
- peper
Materialen
- snijplank
- snijmes
- vergiet
- hapjespan
- koekenpan
Tips
- Serveer met Turks brood of focaccia.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de prei in stukken van 3 cm. Was de prei en laat goed uitlekken.
Verhit in een hapjespan 4 el olijfolie. Voeg de prei en knoflook toe en bak 5 min.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes.
Schep er de paprika en kerriepoeder door en bak 2 min. mee.
Voeg de kapucijners met het water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de groenten met de kapucijners afgedekt in 25 min. gaar.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak het kruimgehakt 4 min. Breng op smaak met peper.
Verdeel de kapucijnersschotel over 4 diepe borden. Schep het kruimgehakt en de selderij erover.