Ons Tweede Thuis

Samen fit

Italiaans stamppotje met makreel

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Kerstomaatjes, Makreel, Rucola, Veldsla > Italiaans stamppotje met makreel
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
35 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1200 gram kruimige aardappelen
  • 8 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram veldsla of 2 krop Romeinse sla, andijvie of little gem
  • 100 gram rucola
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 400 gram gerookte makreel
  • 14 blaadjes basilicum

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

  2. Pel de sjalotten en snijd ze klein. Fruit de sjalotten in de olie zacht.

  3. Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon.

  4. Halveer de tomaatjes.

  5. Maak de makreel schoon, verwijder alle graten en verdeel de vis in stukken.

  6. Scheur de basilicumblaadjes een keer door.

  7. Stamp de gare aardappelen grof.

  8. Meng er de sjalotten met makreel en de rest van de groente en de basilicum door.

  9. Warm het geheel goed door.

[printfriendly]