4 Personen
Gemiddeld
20 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el milde Indiase currypasta
- 800 g Hollandse bruine bonen
- 400 g kikkererwten in blik
- 4 stengels bleekselderij
- 3 vleestomaten
- 1 prei
- 15 g verse koriander
- 1 liter kraanwater
- 200 ml kokosmelk light
Materialen
- grote soeppan met deksel
- knoflookpers
- snijplank
- snijmes
Tips
- Je kunt deze soep 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Maak de groente schoon: pel en snijd de ui in snippers.
Was de bleekselderij en snijd deze in boogjes.
Snijd de prei in ringen en was deze in een vergiet onder stromend water.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak de bleekselderij en de prei kort mee.
Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water.
Voeg het water toe aan de groenten en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd de koriander grof.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 minuut.
Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Roer de tomaat en de koriander erdoor.