Ons Tweede Thuis

Samen fit

Huts­pot yog­hurt en ko­ri­an­der

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1¼ kg aardappelen (vastkokend)
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 uien (in ringen)
  • 500 g winterpeen
  • 400 g falafel balletjes
  • 250 g beker Griekse yoghurt 0 % vet
  • 15 g koriander,

Materialen

  • Braadpan (groot)
  • snijplank
  • snijmes
  • pureestamper
  • koekenpan

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Snij de uien in grove ringen

  3. Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit de ui 2 min.

  4. Snij de winterpeen in dikke plakken

  5. Voeg de winterpeen bij de uien en bak 3 min. mee.

  6. Leg de aardappelen op de winterpeen en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Kook in 20 min. gaar.

  7. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel in 4-5 min. goudbruin.

  8. Stamp de aardappelen en winterpeen met de pureestamper tot puree.

  9. Snij de koriander grof

  10. Voeg de yoghurt en koriander toe aan de hutspot en breng op smaak met peper

  11. Serveer de hutspot met de falafel

[printfriendly]