4 Personen
Makkelijk
20 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 300 g volkoren pasta
- 4 tenen knoflook
- 500 g gemengde paddestoelen
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 4 eetlepels creme fraiche light
- 50 gram rucola
Materialen
- kookpan
- snijmes
- snijplank
- koekenpan
Tips
- Dit recept bevat minder groente dan aanbevolen. Serveer dit gerecht met een salade en neem overdag wat snackgroente tussendoor.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op.
Pel intussen de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Scheur de grotere paddenstoelen doormidden.
Bak de plakjes knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met ½ eetlepel olijfolie op matig hoog vuur.
Voeg na 1 minuut de paddenstoelen erbij (scheur grotere exemplaren doormidden).
Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en bak de paddenstoelen 8 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.
Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de paddenstoelen.
Strooi het grootste deel van de Parmezaan erbij en roer de crème fraîche erdoor. Proef, breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper, schep de borden vol en strooi de rest van de Parmezaan erover.