Ons Tweede Thuis

Samen fit

Herfstminestronesoep

Home > Voeding > Recepten > Bouillon, Pasta > Herfstminestronesoep
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFIt

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
  • 150 gram volkoren pasta
  • 15 gram basilicum (alleen de blaadjes)

Tips

  • Geen vlees: vervang de spekreepjes door vegetarisch spekreepjes.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.

  3. Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.

  4. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig.

  5. Breng op smaak met peper

  6. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes.

  7. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.

[printfriendly]