Ons Tweede Thuis

Samen fit

Ha­ver­mout ro­zij­nen­koek­jes

Home > Voeding > Recepten > amandelschaaf, appels, Havermout, Rozijnen, zachte margarine > Ha­ver­mout ro­zij­nen­koek­jes
Recept voor
12 stuks Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten bereiding 30 minuten oven
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 2 stevige appelen ( Granny Smith, Cox, Gala en Golden Delicious)
  • 200 g havermout
  • 50 g rozijnen
  • 55 g amandelschaafsel
  • 50 g zachte margarine of ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

Materialen

  • oven
  • bakpapier
  • weegschaal
  • rasp

Tips

  • Bewaar tip: Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Leg het bakpapier op de bakplaat.

  3. Rasp de appels (ongeschild).

  4. Meng de appels met de havermout met de rozijnen, ⅘ van het amandelschaafsel en margarine en kneed tot een samenhangend geheel.

  5. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat op de bakplaat.

  6. Leg de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Bestrooi de koekjes met de rest van het amandelschaafsel.

  8. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

  9. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

[printfriendly]