Ons Tweede Thuis

Samen fit

Hartige rijsttaart met spinazie

Home > Voeding > Recepten > Bladspinazie, Eieren, Geraspte kaas, Zilvervliesrijst > Hartige rijsttaart met spinazie
Recept voor
4-8 Personen
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Bereidingstijd
30 minuten bereidingstijd en 30 minuten baktijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 200 g diepvries bladspinazie, ontdooid en goed uitgelekt
  • 320 g zilvervliesrijst
  • 1 middelgrote ui, geschild en gesnipperd
  • 3 el zachte margarine
  • 100 ml water
  • 1 liter groentebouillon, van een blokje met minder zout
  • 100 g geraspte 20/ 30+ kaas
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 3 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Materialen

  • vergiet
  • schaal
  • springvorm van 24 of 26 cm doorsnede
  • saté prikker
  • pan met dikke bodem

Tips

  • Deze vega taart is ook lekker met vis of walnoten en lekker als lunch, waneer de taart goed is afgekoeld

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. eieren loskloppen.

  2. Pel de ui snijd in klein stukjes.

  3. Verwarm de helft van de margarine in een stevige pan of pot en stoof de ui glazig.

  4. Voeg de rijst toe en meng goed door de vetstof tot ieder korreltje bedekt.

  5. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg het water toe. Roer om, tot het water is opgenomen door de rijst.

  6. Voeg dan de helft van de groentebouillon toe.

  7. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe om.

  8. Voeg extra bouillon toe als al het vocht bijna is opgenomen.

  9. Kook de rijst beetgaar, roer er de rest van de margarine door en zet even apart.

  10. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet door met een vork de spinazie extra te duwen.

  11. Breek de eieren en klop ze los in een schaal.

  12. Meng de spinazie en de kaas door de eieren. Kruid met peper en eventueel een snufje zout.

  13. Meng de rijst nu door het eimengsel.

  14. Vet een ronde springvorm in met olijfolie en doe het rijstbeslag in de vorm.

  15. Bestrooi de taart met paneermeel.

  16. Plaats de taart in de warme oven en bak ze gedurende een half uurtje.

  17. Prik met saté prikker in de taart als de prikker niet schoon uit komt is de taart niet gaar.

  18. Is de taart niet gaar, laat dan de taart dan nog even rusten in een uitgeschakeld en gesloten oven. Zo gaart de taart nog een beetje verder.

  19. Haal de taart uit de oven en laat ze even rusten voor je de ring van de springvorm verwijderd.

  20. Verdeel de taart in punten.

[printfriendly]